Украйна вероятно предприема ограничено изтегляне в Източен Бахмут.Това обяви американският Институт

...
Украйна вероятно предприема ограничено изтегляне в Източен Бахмут.Това обяви американският Институт
Коментари Харесай

ISW: Украйна вероятно предприема ограничено изтегляне в Източен Бахмут

Украйна евентуално подхваща лимитирано евакуиране в Източен Бахмут.

Това обяви американският Институт за проучване на войната (ISW). Според експертите към момента е прекомерно рано да се даде точна оценка дали става дума за изцяло евакуиране на украинските подразделения от града.

NEW: forces may be conducting a limited fighting withdrawal in eastern & are continuing to inflict high casualties against advancing forces, but it is still too early to assess Ukrainian intentions concerning a complete withdrawal from the city.????1/6
— ISW (@TheStudyofWar)

Институтът отбелязва, че неуспехът на Москва да превземе бързо Бахмут евентуално ще докара до все по-голямо неодобрение измежду най-ревностните поддръжници на войната в Русия.

" Индипендънт " цитира обява в обществената мрежа Телеграм на " Рибар " (на рус. " Рыбарь " ), които са съветски военни блогъри, близки до съветската войска, в която също се твърди, че украинските подразделения се изтеглят от някои елементи на града, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Украинските въоръжени сили се изтеглят от централните и западните региони на Бахмут. Тези старания имат за цел само да се завоюва време и да бъдат забавени съветските подразделения, колкото се може повече. Битката за Бахмут е към края си ", показват блогърите.

Вестникът разяснява, че украинските публични представители са се зарекли да продължат да бранят " крепостта " Бахмут, където се водят едни от най-ожесточените и кръвопролитни боеве от началото на войната. Изданието добавя, че без значение от тези изказвания на Киев даже западните поддръжници на Украйна считат, че съветската войска и бойците на частната военна компания " Вагнер " са взели превъзходство в борбата за града.

Поначало анализаторите не отдават изключително стратегическо значение на Бахмут, въпреки че завладяването му ще увеличи доста бойния дух на съветските войски. Освен това, в случай че Русия успее да овладее града, това ще бъде първата победа на бойното поле на Владимир Путин от лятото насам.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР